Barbecue

Tips voor een geslaagde barbecue

De barbecuetijd is een tijd van gezelligheid en creatief tafelen, maar houdt de veiligheid in acht. Er gebeuren jaarlijks te veel ongelukken rondom het barbecuen door onachtzaamheid. Hieronder volgen enkele tips.

  • Laat de barbecue nooit onbeheerd achter, zeker niet met kinderen in de buurt.
  • Houdt een emmer zand of aluminiumfolie bij de hand om eventueel open vuur te doven.
  • Zet een emmer water in de buurt om eventuele verbrandingen direct af te koelen.
  • Een aanwezige gasfles uit de volle zon houden.
  • Houtskoolbarbecues aansteken met aanmaakblokjes of kartonstukken.
  • Gebruik in geen geval spiritus of andere brandbare vloeistoffen.
  • Gooi de restkolen niet dezelfde avond in de afvalcontainer.
  • Pas op voor loshangende kledingstukken.
  • Neem de tijd. Laat het vlees goed garen.
  • Gebruik het juiste barbecuegereedschap.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.